• Tue. Apr 13th, 2021

LSFMT

Experiența creează diferența.

Vrem Integritate în Universitate

ByAdministrator

Jul 30, 2017

ANOSR și SAR lansează două ghiduri pentru a ne ajuta să respectăm standardele de scriere academică, precum și să semnalăm și să combatem derapajele de la normele de etică universitară.

Una dintre principalele probleme identificate în cadrul proiectului CUC3 a fost lipsa de informare a studenților cu privire la prevederile existente în Codurile de etică ale universităților. Atunci când încalcă normele de etică academică mulți dintre noi o fac din necunoștință de cauză, fără să conștientizeze că faptele încalcă prevederile legislației și ale regulamentelor interne.

O altă problemă identificată în urma evaluărilor a fost slaba participare a studenților neafiliați în organizații studențești în semnalarea și combaterea derapajelor de la normele de etică universitară.

Pentru a rezolva aceste probleme ANOSR și SAR au redactat două ghiduri în care ne oferă toate informațiile necesare pentru respectarea standardelor de scriere academică și pentru semnalarea și combaterea derapajelor de la normele de etică universitară, prezentate într-un format accesibil, prietenos, centralizat și sumarizat.

Acestea pot fi accesate aici:

Drepturile studenților din Romania

Ghid de scriere academică pentru studenți

Mai multe detalii aici: http://www.romaniacurata.ro/anosr-si-sar-lanseaza-doua-ghi…/