• Tue. Apr 13th, 2021

LSFMT

Experiența creează diferența.

LSFMT- DE 27 DE ANI ALĂTURI DE STUDENȚI

ByAdministrator

Feb 19, 2017

Reprezentare, prietenii, proteste, dezvoltare sau „O mare familie”, așa cum ne place nouă să o numim, astăzi, casa noastră, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara împlinește frumoasa vârstă de 27 de ani.

Visul unor studenți ce a început în luna decembrie a anului 1989, în mijlocul revoluției, s-a conturat pe data de 19 februarie 1990, atunci când LSFMT a obținut personalitate juridică, fiind primul ONG din România care își asumă reprezentarea studenților. Organizația a depășit granițele Facultății de Mecanică, fiind printre membrii fondatori ai Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol, ce se ocupă de reprezentarea studenților la nivelul Universității Politehnica Timișoara) și ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din Romania (ANOSR, federație ce apară drepturile și interesele studenților în 17 centre universitare din România).

Atât pentru studenți, cât și pentru elevi, anual, LSFMT organizează o serie de proiecte precum: MecArt, RoboManiacs, Conferința Internațională „Zilele Tehnice Studențești”, Discuția de la cafea sau Balul Bobocilor. Mai mult decât atât, organizația derulează in preajma sărbătorilor de iarna proiectul caritabil „ Un dar, un zâmbet de Crăciun”, dar și cu ocazia venirii primăverii, proiectul „Un mărțișor din partea LSFMT”.

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara a devenit astăzi o piesă de rezistență în reprezentarea și apărarea intereselor și drepturilor studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara, susținându-i atât în viața socială, cât și în cea culturală.