În urmă cu 28 de ani, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara a obținut personalitate juridică, fiind prima organizație non-guvernamentală și non-profit din România.

Începând cu 19 februarie 1990, organizația a depășit granițele Facultății de Mecanică, fiind printre membrii fondatori ai Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnica (COSPol) și ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România(ANOSR).

Reprezentare, proiecte, proteste, prietenii, dezvoltare sau „O mare familie”, așa cum ne place nouă să o numim, astăzi, casa noastră, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara împlinește frumoasa vârstă de 28 de ani.

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara a devenit astăzi o piesă de rezistentă în reprezentarea și apărarea intereselor și drepturilor studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara, susținându-i atât în viața socială, cât și în cea culturală.

Atât pentru studenți, cât și pentru elevi, anual, LSFMT organizează o serie de proiecte precum: MecArt, RoboManiacs, Conferința Internațională „Zilele Tehnice Studentesti”, Discuția de la cafea, Balul Bobocilor, „ Un dar, un zâmbet de Craciun”,  „Un mărțișor din partea LSFMT” etc.

După cei 28 de ani putem susține în continuare că “EXPERIENȚA CREEAZĂ DIFERENȚA!